................................................. Pokud budete mít zájem o některý výrobek, můžete mi napsat na e- mail: lenkavcelka@centrum.cz ...............................................

sobota 3. července 2010

KARKůLČIN KOŠÍČEK



V tomto letním čase máme po ruce mnohdy více ovoce, než naše pusa dokáže sníst jen tak. Někdo dělá zavařeniny, někdo lisuje šťávy a někdo nejraději peče ovocné koláče a buchty. A když je ovoce opravdu hodně, přijde řada třeba na mnoho a mnoho dalších nápadů.



Rybíz je pro vysoký obsah pektinů vhodný pro přípravu džemů, želé a sirupů, ale také se hodí i pro přípravu ovocných salátůt.

Pojďte si se mnou zdravě zamlsat a vyzkoušejte třeba ovocnou buchtu :  
~ KARKůLČIN KOŠÍČEK ~


RECEPT:
500 g polohrubé mouky
150 g cukru
1 prášek do pečiva
200 g rozpuštěného másla
4 žloutky
mléko dle potřeby ( těsto má být husté, které lze rozetřít na plech )

Rybízová hmota : do sněhu ze 4 bílků vmícháme 1/2 l rybízu a 200 g cukru

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rybízovou hmotu dáme na těsto. Zvolna upečeme. V mé buchtě je rybíz a jahody.




Přemýšleli jste někdy, jak daleko mají dudy do nebe? Asi jako průmyslová marmeláda k domácí. Kdo si dělá doma vlastní jahodovou zavařeninu, nepotřebuje nic jiného než čerstvé jahody, cukr a nanejvýš trochu želírovacího prostředku. Barvu, vůni a chuť dodají jahody a o konzervaci se postará cukr. V kuchyni průmyslových alchymistů se navíc objevují barviva, aromata, chlorid vápenatý... Výrobci je mohou používat k tomu, aby výrobek ještě vylepšili a dlouho uchovali, ale také k tomu, aby zamaskovali, že část drahých jahod nahradili jiným, levnějším druhem ovoce, třeba jablky.

6 komentářů:

  1. Leni, není nad domácí výrobky, jednak vypadají lépe, jednak chutnají lépe. Do košíčku patří i vínečko, tak kde ho máš?
    Sluníčkové dny
    Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Iví,
    víš, když já nejsem vůbec zběhlá přes domácí kvašení. To bych musela na rady k sestře na Moravu. Chichííí :-) No, nikdy neříkám nikdy. Tak třeba někdy tě pozvu na trpké vínko.
    Užívej teplíčka. Páááá

    OdpovědětVymazat
  3. LENIČKO ,TAK AŽ POJEDETE K SESTŘE, TAK SE ZASTAVTE I K NÁM ,JÁ JSEM TAKY Z MORAVY .
    FOTEČKY MOC HEZKÉ .LÉTO JE PROSTĚ PLNÉ HOJNOSTI A JE JEN NA NÁS JAK S NÍ NALOŽÍME .
    MĚJTE SE KRÁSNĚ .BOHDA

    OdpovědětVymazat
  4. Bohdanko,
    posílám pozdravení na Moravu :-) A děkuji za návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  5. Lenko,
    já přes zavařování jsem Vám ani nestačila napsat....a u nás už jsou borůvky a taky třešně...
    Vaše zavařeninky mají hezké čepičky!!!!!!!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Jarko,
    čepiček mám jenom pár,to aby se mi v té naší spíži líbilo :-) Už mi došly skleničky na zavařování, tak jsem pomalu u konce...jenom dělám pár dření s tvarohem do mrazáku. Přeji příjemné a voňavé zavařování. Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milé komentáře a návštěvu blogu. ♥♥♥ Lenka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...