................................................. Pokud budete mít zájem o některý výrobek, můžete mi napsat na e- mail: lenkavcelka@centrum.cz ...............................................

úterý 22. března 2011

ZELNÉ KYNUTÉ PLACKY


Přeji hezké jaro :-)
jdu se s vámi podělit s receptíkem na zelné kynuté placky. Jejich příprava není složitá a nám chutnají.




Já používám sušené droždí. 
Vše zpracuji v hladké těsto a dám kynout asi tak na 3/4 hod.
Při použití čerstvých kvasnic je nutné udělat kvásek. 
Po vykynutí do těsta zapracuji vařečkou 500 g pokrájeného zelí, dle chuti anglickou slaninu nebo škvarky. Můžete vyzkoušet i s bylinkami.
Lepivé těsto lžící odkrajuji a na pomoučeném válu tvořím placky. Na plechu s pečícím papírem je ještě nechám asi 30 min. kynout a pak šup s plackami do vyhřáté trouby.


Sluníčko nám už hezky svítí a tak jsem ušila a vyšila záclonku se slováckou lidovou výšivkou a kanafasem. Výšivka je z časopisu , který byl vydaný, když mi byl 1 rok. Tedy z roku 1978.




Posílám všem jarní pozdravení. 
Také děkuji za předešlé komentáře, které mne vždy moc potěší.
Ahoj Lenka :-)



23 komentářů:

  1. Ahoj Leni.
    Tyhle placky - my říkáme zelné bochánky - dělám také a také přidávám škvarky.
    Moooooc dobré.
    A záclonka je parádní!!
    Hezký večer.
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Leni ja som este ani nepocula o takomto niecom....vyzera to zaujimavo...urcite vyskusam :)

    OdpovědětVymazat
  3. Marti,
    je to taková obdoba zelňáků, že jó. Jenom nejsou tolik zelné a tvrdé. Dělám i škvarkový chléb a ten je taky dobrý. Posílám pozdravení. L.

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzi,
    můžeš vyzkoušet ubrat polohrubou mouku a přidat pár lžic celozrnné mouky a asi tak 3 lžíce hrubé mouky. Placky budou křehčí. Placky jsou jakoby housky se zelím a dají se obložit i šunkou, zeleninou či namazat. My je jíme jen tak...suché.

    OdpovědětVymazat
  5. Pred chvíľou som prišla z kina, samozrejme hladná a tu takáto ponuka. Vyzerajú úžasne. Pri slove zelí mám hneď na jazyku chuť kyslej kapusty mojich rodičov na Morave. Záclonka vyzerá krásne.

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, jéé! To bych si dala! Vypadají báječně!
    A záclonka, ta je nádherná!
    Pohodový večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Lenko, ráda k Vám chodím na "návštěvu", ale dnes mi to nedá a musím napsat, jak Váš blog obdivuji. Všechno Vaše tvořeníčko je velice vkusné a profesionálně dotažené do posledního detailu. Vaše jedinečnost je v tom, že vycházíte z našich tradic a nekopírujete slepě zahraniční blogy. Motiv na záclonce - no to mě dostalo! Tak trochu jsem si díky Vám vzpomněla na Krásnou jizbu, ale to už je "historie" :-). Přeji Vám krásné dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Leni, to musí být bašta se zelím :o) placičky dělám podobné, ale se škvarkami. Moc děkuji za recept a za tak krásné fotečky. Záclonka je dokonalá, moc se mi líbí. S jarem přichází i změny a tak to má být :o)je krásné počasí a určitě už si užíváte zahrádky. Přeji Vám všem doma krásné dny, pa Soňa

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam - zelné placky vypadají skvěle! Asi určitě vyzkouším a zvlášť když není nutný kvásek - toho se bojím, bojím :o))Takže velké díky za recept.
    A záclonka je přímo božská!

    OdpovědětVymazat
  10. Leni, recept vyzkouším, zelí máme rádi...A záclonka je teda jak ze žurnálu...:-D Přeji krásný sluníčkový den. Peťa

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, třeba Vám budou chutnat :-) vyzkoušejte. Děkuji za milou pochvalu. L.

    OdpovědětVymazat
  12. Hani, děkuji za návštěvu. Krásnou jizbu neznám. Škoda, určitě by se mi líbila. Zahraniční blogy se mi líbí. Jenom nyní mi připadá, že je móda bílých interiérů a takovéto bydlení si u nás doma nedokáži představit. Přijďte zase :-) budu ráda.

    OdpovědětVymazat
  13. Soni, zahrádky si užívám spíš pracovně až mě z toho bolí krční páteř. Nějak nejsem po té zimě zvyklá. Ale jinak je to bájo :-) kousek vykopu a letím před barák hledat naší malou a tak je to pořád dokola. Tuhle Janina žvýkala starou žvýkačku sebranou na zemi. Pa L.

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, kynuté dělám už jedině ze sušených kvasnic. Nasypu vše dohromady a pak dám kynout. Šetří se čas a kvasnice mám vždy po ruce. Droždí zn. Oetker je super. Ahoj L.

    OdpovědětVymazat
  15. Peťo, díky. Původně jsem měla v plánu ušít záclonku z kanafasu a zakončit jí háčkovanou krajkou, ale na konec je to takto. Jo jo to jsou ty mé plány :-))))

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to rozhodne vyskousim uz jsem si to vytiskla a vsechno co je treba mam doma.Zaclonka je moc pekna a uplne souhlasim stim co pise anonymni Ella

    OdpovědětVymazat
  17. Ello,
    vyzkoušejte. Snad Vám budou chutnat. :-) Moc děkuji za pěkné řádky a budu se těšit třeba zase někdy na další návštěvičku. Lenka

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Leničko,zelné placky vypadají náramně, určitě vyzkouším*** a skládám velkou poklonu za překrásnou výšivku i úžasnou záclonku, jsi velmi šikovná*** Krásné dny ze srdce Zuzí

    OdpovědětVymazat
  19. skvělé, jen jsem je musela trochu přizpůsobit. Z bezlepkové směsy a sojového mléka to šlo nádherně :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem ráda, že se povedly :-) Sojové mléko si dávám do kafíčka a někdy do omáčky místo smetany.
    Hezké dny. Lenka

    OdpovědětVymazat
  21. Tak jsem po dlouhém hledání našla právě váš recept. Placky dokonalé, ještě jsem přidala škvarky a smaženou cibulku ale jsou famózní. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to mě těší.
      Cibulku jsem nezkoušela, děkuju za tip.
      Mějte se hezky.

      Vymazat

Děkuji Vám za milé komentáře a návštěvu blogu. ♥♥♥ Lenka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...