................................................. Pokud budete mít zájem o některý výrobek, můžete mi napsat na e- mail: lenkavcelka@centrum.cz ...............................................

středa 27. dubna 2011

16. NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTO SVĚTA

Jihočeské město zabodovalo v žebříčku prestižního časopisu National Geographic v anketě dvaceti nejkrásnějších historických míst planety. Předčilo například skotský Edinburgh i York.
Jako středověká perla na náhrdelníku tvořeném řekou Vltavou spočívá Český Krumlov, jedno z nejcennějších historických sídel střední Evropy.  


Českokrumlovský zámek je impozantní nejen svou polohou, ale také rozměry – jde o druhý největší komplex svého druhu v Česku po Praze.
A takto vypadá Krumlov v předvánoční atmosféře. Je kouzelný.   


Pár let jsme bydleli v podzámčí, v bývalém kostele sv. Jošta. Z jedné strany obrovského bytu jsme koukali na zámeckou věž a z druhé strany na řeku. 

Včera jsme si opět udělali rodinnou procházku po Krumlově a zašli si na večeři. Byla to příjemná tečka za úspěšným dnem. Mám takovou radost :-) jupííííííí
Naše Kačka má za sebou úspěšné přijímačky na 8 leté gymnázium v Krumlově.




Když vyrazíte do okolí, za chvíli vás pohltí příroda.



Krámky, kde ráda nakupuji.



~~~
Přeji vám jarní pohodičku.
Ahoj Lenka :-)
 ~~~

25 komentářů:

  1. Juuuuuú, Leni tak to je paráda...Krumlov si to určitě zaslouží!!! Byla jsem, viděla jsem, a zase jednou chci!!! Nádherné fotky, nedivím se, že jste na své město pyšní!! Jo, a kdysi jsme byli na baště v původní "šatlavě", to byl nepřekonatelný zážitek. Až Marťa trošku odroste, tak se tam určitě vypravíme. A taky velká gratulace k přijetí na gymnázium!! Je velká šikula!! My jsme tohle prožívali v loni, Vašek se dostal na šestileté, a člověk se ani neohlédne a bude mít za chvilku prvák za sebou...to to tak letí....Krásý den přeji Leni :)) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Leni,

    teda, krásně jsem si zavzpomínala.. Krumlov miluji, má svou osobitou atmosféru a je jedním slovem nádherný. Přála bych si bydle v jížních Čechách.. Trošku závidím, že si jen tak můžeš jít projít do míst, které mám moc ráda. Gratuluji dcerce k přijímačkám, ať to zvládne!

    Pohodový den a také užívejte jarní pohodu. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, přítel zná Krumlov, když byl ještě "šedivý" - ale i tak měl svou atmosféru. Já Krumlov poznala předloni - bydleli jsme v hostelu a budili po Krumlově s tou naší bandou dětí velký rozruch :-))
    Mám slíbený Krumlov jen ve dvou ..... už se na to těším - tedy jestli k tomu dojde :-)Malé velké gratulace k přijetí ..... naše velká Kačka s Janou už na gymplu příští rok maturují, malá Kačka se letos taky dostala ..... myslím, že osmiletý gympl je dobrá volba

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Leni. Do Krumlova a přes Krumlov jezdíme velmi často. Máme to jen čtvrt hodinky autem.
    Je to nádherné město s krásnou atmosférou.
    Krásné jaro.
    Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Vubec se nedivim je to krasne mesto ,mame na nej krasne vzpominky a ne jem na Krumlov ale cele okoli.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky Leni,
    to je nadherny prispevek. Vubec se nedivim, ze je Krumlov 16. naopak bych ho typovala jeste dale v predu. Je to opravdu nadherne mesto, byli jsme tam uz nekolikrat a vzdy jsme byli nadseni. Minule jsme sebou vzali i par svycaru a ti byli u vytrzeni. A nekde u reky byla takova krcma jako ze stredoveku, bylo to uzasne. Urcite prijedeme znovu!
    A gratuluji moc dcerce, je to sikula! At se ji tam libi.
    Krasny den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  7. Leni krása..přidala bych Telč, Slavonice, ....strašně ráda cestuji i virtuálně. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  8. Peťo,
    šatlava je taky kouzelná a zajděte třeba i do katakomb na náměstí nebo do Markéty v zámecké zahradě. Je tam vyhlášená kuchyně. Z gymplu mám trochu strach, uvidíme jak to bude zvládat.

    OdpovědětVymazat
  9. Evi,
    Krumlov je čarovný hlavně pro turisty, ale po pravdě řečeno na žití v centru to moc není. Utekli jsme na vesnici 5 km od Krumlova a máme klid od věčného blázince. Nezoufej :-) i u vás je krásně. Pááá L.

    OdpovědětVymazat
  10. Sam,
    děkuju za návštěvu i gratulaci. Jo jo Krumlovské uličky a domy mají svého ducha. Ve dvou to bude romantika. Přeji ti, aby vám to vyšlo a líbilo se. Ahooooj Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Marti,
    přemýšlím, kde můžeš bydlet. Ale opravdu nevím :-) Posílám pozdrav za kopec. Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Elli,
    skoro každý si ho zamiluje a není divu, viď ? Zastavil se tam čas a ta pohoda, energie. Měj se hezky a zase někdy zajdi na návštěvu. Pa Lenka :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Kačí,
    já bych zase byla u vytržení u vás. Snad se mi poštěstí a navštívím krásný a čistý koutek vaší země. Děkuji za gratulaci, vyřídím. Ahojky L.

    OdpovědětVymazat
  14. Evi,
    tak to jsme na tom stejně. Nedávno jsem byla na Sibiři a v nějakém šíleném lodním přístavu. Jóó :-))) přes družici se to cestuje :-)))
    Teď se jdu juknout k vám na modrý uhlák. Uvař kafíčko, díky :-))

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Lenko, jsem u vytržení, nádhera nikdy jsem tam ještě nebyla.Snad se dočkám.Krumlov znám jen z fotek. Jsem ráda,že sis to vychutnala,hezký den Daja.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Lenko, děkuji za milé zastavení u mě na blogu. Závidím Ti, že se můžeš jen tak projít po Krumlově. Mám ho moc ráda a mezi nejkrásnější města určitě patří.
    Hezký den
    Jana

    OdpovědětVymazat
  17. Leni, moc děkuji za krásnou procházku! Chystám se k vám, chystám! Mám pro Krumlov slabost a dlouho jsem tam nebyla.
    A velkou gratulaci posílám Kačence, obě naše děti studovaly (Adam ještě studuje) 8-letý gympl a nemůžu si to vynachválit. Náročné, ale pro budoucí život velmi užitečné! A dobře si pamatuji tu euforii, když se dostaly :o)
    Moc zdravím, hezký večer.
    Helena

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Lenko, tvůj příspěvek mi udělal velikou radost, zavzpomínala jsem na prodloužený víkend, kdy jsme spali v penzionu Pod zámeckými schody (ta atmosféra, nad hlavou letité trámy, co pamatují několik generací před námi), večerní procházky, divadelní představení v zámecké zahradě (už ani nespočítám, kolik jich za ty roky bylo, ale vždycky bojuju s pocitem, že se pod tíhou emocí rozbrečím), cikánská kapela, která hrála do pozdní noci v jakési hospůdce, krámky, hospůdky ... no asi budeme muset zase přijet, ještě je dost hospůdek, kde jsme neposeděli :-)))) . Přeji krásné dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  19. Dájo,
    Krumlov i okolí je krásné. Určitě stojí za navštívení.

    OdpovědětVymazat
  20. Jani,
    taky díky za komentík. Měj se hezky. L.

    OdpovědětVymazat
  21. Heli,
    trochu si vyčítám zda naší Kačce nekrátím bezstarostné dětství díky většímu učení. Ona se moc těší, tak snad bude vše v pohodě. Ahojky

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Leni, tvé fotky mě naprosto okouzlily...Jsou nádherné!!!
    Krumlov je opravdu krásné město a zaslouží si tedy všechnu tu chválu. V létě se určitě vypravíme na výlet...už teď se těším. Kačence Leni moc moc blahopřeji, vím jaká je radost z přijetí. Já to zažila už dvakrát...Pavča už má studium úspěšně za sebou a Soňča studuje prvním rokem na 4-letém gymnázium u nás...vždyť víš :o) jsme moc rádi a školu si velmi chválíme....Držím tedy palečky ať vše klape jak má. Moc zdravím, měj se krásně.Soňa

    OdpovědětVymazat
  23. Hani,
    tyto vzpomínky jsou nejkrásnější, viď ? Několik let jsme bydleli v centru a pořád se tam ráda vracím. Měj se fajn. Lenka

    OdpovědětVymazat
  24. Soni,
    ráda Tě tu potkávám. Děkuju za gratulaci. Kačka je šikovná. Její kamarádky jdou taky a proto se upnula na studium a chce být s nimi ve třídě. Snad zvládne přechod na jinou školu v pohodě. Užij si víkendík. Pa Lenka

    OdpovědětVymazat
  25. Český Krumlov je náádherný, ráda se tam vracím.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milé komentáře a návštěvu blogu. ♥♥♥ Lenka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...