Genialita se nerodí jen z dostatku a bohatství.
Východočeská kuchyně byla prostá na suroviny. Přesto si ruce hospodyněk musely poradit s přípravou brambor, zelí, jablek, mrkve, jahel, medu...
Se včelařstvím souvisí vznik perníkářství.
Proč píši o východočeské kuchyni ?
Už určitě víte.
Jedno z východočeských měst je kolébkou jedinečného cukrářského výrobku. Výrobní tradice sahá v Pardubicích až do 15. století.
Už určitě víte.
Jedno z východočeských měst je kolébkou jedinečného cukrářského výrobku. Výrobní tradice sahá v Pardubicích až do 15. století.
Přesné receptury byly tajné, ale říkalo se, že nejlepší perníkáři používali na 20 druhů koření.
Perníčky voní magickou vůní, ve které je krom nezbytného koření i pár gramů víry, naděje, vděčnosti, lásky a půvabu starých vánočních tradic.
Přeji pohodový večer.
Lenka
Moc krásné :-)
OdpovědětVymazatLeni zdravím z Východních Čech, perníčky jsou nádherné. Krásný večer přeji ... Věra
OdpovědětVymazatLeni ... naprosto dokonalé ...
OdpovědětVymazatKrásný večer Denisa
p.s. co nožka už nebolí ...
Nádherné...
OdpovědětVymazatKrásné perníčky.
OdpovědětVymazatDokonalé perníčky.....
OdpovědětVymazatKrásný večer.Martina
Leni, je neuveritelne, co ceske ruce hospodinky dokazi vycarovat. Me pripadaji jako drevene.
OdpovědětVymazatKrasny vecer Misa
Leni to je krása, perníčky voní až ke mně sem. Krásný den Majka
OdpovědětVymazatTaké je vyrábím dlouhá léta a sbírám formy od jednoho řezbáře z Křivoklátu už 20let.Dokonce ani potravinový moly se do nich nedávají :o) Tvoje srdíčko je kouzelné...S obdivem Mokopa
OdpovědětVymazatNádherné medovníčky, môžem sa spýtať, či niekde dostať kúpiť také formy? Ďakujem pekne.
OdpovědětVymazatSrdečne zdraví,
Aďka
Aďko, moc pěkné formy má p.Slavík http://www.slavik-rezbarstvi.cz/. Na trhu jsou i jiní řezbáři, ale tento je dle mého nejlepší. Posílám pozdravení. Lenka
OdpovědětVymazatEvíku a Věruško, těší mě, že se líbí. Pečení je taková sázka zda se povedou.
OdpovědětVymazatDeni, děkuju za optání. Pořád to s nožkou není to pravé ořechové. A co ty ? Četla jsem, že už myješ i okna. Super !! Hezky jsi se zahojila :-)
OdpovědětVymazatAmél, děkuji
OdpovědětVymazatMaruško, i tobě děkuju, žes přišla na koukanou
Marti, Tvé pochvalky si vážím.
Míšo, vidíš, to mě ani nenapadlo, že vypadají jako ze dřeva :-) Ale je to tak
Majko,však bude brzo advent a doma ti to určitě taky zavoní. Jsem ti dlužná mail. Brzo se ozvu :-)
Mokopko, před 20 lety jsem vůbec netušila, jak jsou formy krásné. Máš doma skutečný poklad. Mě visí v kuchyni perník s madonkou už 13 let a je stále stejný. Ani nebledne, ani nezměkl.
Děkuju za milou návštěvu.
Milá Leni, děkuji moc za sebe i celé Pardubice -nikdo by nevymyslel tak kouzelnou, voňavou a vkusnou reklamu! K tobě zajít, to je radost!
OdpovědětVymazatMěj se krásně, Helena
Leni, to je nádhera. Děkuji za tip na řezbáře, to je kousek od nás pro nějakou formičku si určitě dojedu.
OdpovědětVymazatVčera jsem pekla podle tebe motýlky se skořicí, vypadají exklusivně, ale fakt je příště asi zkusím s tím tvarohem. Jinak opravdu s máslem je to boží. Majka
OdpovědětVymazatááách Leni, úplně cítím tu vůni koření
OdpovědětVymazatMilá Leni,to je nádhera...!!!Žaneta
OdpovědětVymazatAhoj Leni, perníčky jsou prostě nej! Vedoucí našeho folklorního kroužku(80 let) vymyčkávala k 35.výročí srdíčka, až ji bolely palce! Náročná krása, ale stojí za to! Měj se moc krásně! Věra N.
OdpovědětVymazatVypadají opravdu skvěle! :-)
OdpovědětVymazatLeni zdravím Tě ty perníčky jsou úžasné,obdivuji Tě já by s tím tu trpělivost neměla. Ať vyrobíš ještě hodně takových krásných perníčků symbou vánoc! Luďka
OdpovědětVymazatPerníčky nemají konkurenci.Nikde!!!
OdpovědětVymazatNádhera Leni!
OdpovědětVymazatDěkuju holky :-)
OdpovědětVymazatLeni, jsou kreasne! Preji hezky vikend a zdravim....
OdpovědětVymazatBožínku!!! Fakt nádhera...
OdpovědětVymazatkiwi
Opravdu krásný.
OdpovědětVymazatObdivujem tu krasu a kedze mam od pana Slavika dve formicky skusila som urobit cesto z medu, korenia a muky. Akurat ze ho mam ako kamen, taku hrudu tvrdu v chladnicke uz tyzden drzim. Neporadite prosim, kde sa sa stala chyba ? Asi sa uz neda nic robit, tak vytlacovat budem len z klasickeho pernikoveho cesta, i ked to narastie a nie je to ono. No remeslo asi chce prax a roky :-) Tu kamennu hrudku asi rovno vyhodim...
OdpovědětVymazatMaruna
Maru,
OdpovědětVymazatpokud jste zadělala těsto dle receptury od p. Slavíka, tak mám s ním stejné zkušenosti. Po odležení se dá tesat jedině tak sekerou. Já ho hodila rovnou do koše.
Těsto na perníčky je skutečně alchymie. Záleží na kvalitě medu a mouce. Mám recept po svých předcích, který je "rodinné stříbro". Poměr surovin je uvedený ve starých měrných jednotkách a i mě se mnohdy nepovede. Prosím, nezlobte se, ale recept je předávám jenom v rodině.
Jasne, nevadi, verim tomu, ze je to alchymia a tradicia :-) Dakujem za odpoved a ja sa budem tesit pohladom na vasu krasu.
OdpovědětVymazatMaruna
Coś pięknego!Jestem zachwycona!Gdzie można kupić takie formy do pierników?
OdpovědětVymazatPrzepiękne prace!
Pozdrawiam z Polski :)
Colorina
Ty pernicky jsou nadherne,to musi byt atmosferka! Jako kdysi..
OdpovědětVymazatkingroot
OdpovědětVymazatking root
kingoroot
kingroot app
kingroot download
In this case, the user can replace the existing OS with another one. KingRoot is one of the most popular and easy to use rooting apps ...