Zdravím Vás milé dámy,
poslední dny svítí sluníčko do oken, ale venku je stále chladno. Ještě není cítit "hlína", proto si myslím, že jaro zatím nebude. No, nechám se překvapit.
K chladnému počasí patří i vůně moučníku a tentokrát jsem pro Vás jedenu pečenou sladkost vyfotila.
Bábovky peču s oblibou a nejenom já. Mám doma pomocničku, která se od mala motá v kuchyni a míchání jí náramně baví.
Tato bábovka patří do kategorie receptů „raz dva“ hotovo“, proto nebudu ztrácet čas a přejdu rovnou k receptu.
MRKVOVO - JABLEČNÁ BÁBOVKA
- 350g mouky (200g celozrnné špaldové a 150g polohrubé). Také jsem zkoušela 150g špaldové a 200g polohrubé a výsledek nám také chutnal. Přesto více špaldová bábovka je lepší.
- 100g na jemno nastrouhané mrkve
- 150g na hrubo nastrouhaných jablek i se šťávou a slupkou
- 50g sekaných oříšků ( občas přidám i slunečnicová semínka )
- 1 BIO kypřící prášek do pečiva
- 100 ml studené vody
- 120 ml rostlinného oleje
- 2 vejce
- 150 - 200g přírodního cukru ( nám stačí 150 g cukru )
***************************
U moučníků s mrkví se často objevuje skořice, ale záměrně jsem jí nedávala, aby nepřebila chuť jablka a mrkve.
U moučníků s mrkví se často objevuje skořice, ale záměrně jsem jí nedávala, aby nepřebila chuť jablka a mrkve.
Těsto děláme s dcerkou "šup šup", zkrátka vše smícháme v jedné míse. Ani nešleháme žloutky s cukrem do pěny a nepozoruji žádnou újmu na chuti.
Tužší těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečte jak jste zvyklí, většinou na 180°-200°C cca 45 minut. Určitě vyzkoušejte stupeň propečení vpíchnutím špejle.
Vláčná bábovka díky mrkvi a jablkům obsahuje navíc prospěšnou vlákninu.
Tak dobrou chuť ;-)
JARNÍ BĚHOUNEK
na stůl nebo komodu je ihned k prodeji. Pokud by někdo z Vás měl zájem nebo jakýkoliv dotaz, pište na email: lenkavcelka@centrum.cz
Moc hezký jarní běhounek a děkuji za recept na novou bábovku. Hanka
OdpovědětVymazatBábovka mne zaujala i když mám receptů na ni mnoho a mnoho, tento určitě vyzkouším... díky za recept. A běhounek je moc krásný. Ála
OdpovědětVymazatTa babovka vypada moc dobre, asi to take zkusim .
OdpovědětVymazatBehounek je moc hezky :-)
xx
Bábovka vypadá krásně a ten ubrus je Leni nádherný! hezký večer! Radka
OdpovědětVymazatJůů, mňam, u nás bábovky také jedou..recept si ukládám .. a ubrus je luxusní! pa. K.
OdpovědětVymazatVšem moc děkuji za milou návštěvu :-)
OdpovědětVymazatLeni tu musím vyzkoušet...jablka mám ještě ve sklepě:) Měj se pěkně a ahojka, Eva
OdpovědětVymazatLENIČKO, ZDRAVÍM TĚ.
OdpovědětVymazatU NÁS BÁBOVKA DNES.
MĚJ SE HEZKY.
BOHDA
Bábovka super, včera jsem zkoušela mrkvový koláč a taky výborný..Ubrus je překrásný, nádherná ruční práce...Pa ILA
OdpovědětVymazatNejdřív chválím krásný běhoun.
OdpovědětVymazatBábovka vypadá vlemi dobře, vyzkouším. :-)
Výborný recept - už jsem pekla dvakrát, jednou jako klasickou bábovku, podruhé ve formě chlebíčkové. Oboje dopadlo úžasně. Děkuju za recept a přeju krásné jaro.
OdpovědětVymazatJana
Bábovka je z tohoto těsta báječná a včera jsem z něj zkusila udělat muffiny a taky paráda. :-)
OdpovědětVymazatBábovku som práve nakrájala...a mám nebíčko v papuľke :) ... ďakujem za výborný recept a prajem kopec energie do tvorenia aj do varenia :), pekné leto
OdpovědětVymazatdneska jsem ji dělala a je výborná!!!
OdpovědětVymazatjsem ráda, že chutnala :-)
VymazatNox app
OdpovědětVymazatNox app
OdpovědětVymazatOpen bin files
OdpovědětVymazatOpen DLL files
OdpovědětVymazatMísto vody používámkefír.bábovka je ještě vláčnější.
OdpovědětVymazat