................................................. Pokud budete mít zájem o některý výrobek, můžete mi napsat na e- mail: lenkavcelka@centrum.cz ...............................................

pondělí 23. února 2015

VLÁČNÁ MRKVOVO - JABLEČNÁ BÁBOVKA


Zdravím Vás milé dámy,

poslední dny svítí sluníčko do oken, ale venku je stále chladno. Ještě není cítit "hlína", proto si myslím, že jaro zatím nebude. No, nechám se překvapit.
K chladnému počasí patří i vůně moučníku a tentokrát jsem pro Vás jedenu pečenou sladkost vyfotila. 
Bábovky peču s oblibou a nejenom já. Mám doma pomocničku, která se od mala motá v kuchyni a míchání jí náramně baví.

Tato bábovka patří do kategorie receptů „raz dva“ hotovo“, proto nebudu ztrácet čas a přejdu rovnou k receptu.
  

 MRKVOVO - JABLEČNÁ BÁBOVKA 
  • 350g mouky (200g celozrnné špaldové a 150g polohrubé). Také jsem zkoušela 150g špaldové a 200g polohrubé a výsledek nám také chutnal. Přesto více špaldová bábovka je lepší.

  • 100g na jemno nastrouhané mrkve
  • 150g na hrubo nastrouhaných jablek i se šťávou a slupkou
  • 50g sekaných oříšků ( občas přidám i slunečnicová semínka )
  • 1 BIO kypřící prášek do pečiva
  • 100 ml studené vody
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 150 - 200g přírodního cukru ( nám stačí 150 g cukru )
***************************

U moučníků s mrkví se často objevuje skořice, ale záměrně jsem jí nedávala, aby nepřebila chuť jablka a mrkve.  

Těsto děláme s dcerkou "šup šup", zkrátka vše smícháme v jedné míse. Ani nešleháme žloutky s cukrem do pěny a nepozoruji žádnou újmu na chuti.
Tužší těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. 

Pečte jak jste zvyklí, většinou na 180°-200°C cca 45 minut. Určitě vyzkoušejte stupeň propečení vpíchnutím špejle.

 

Vláčná bábovka díky mrkvi a jablkům obsahuje navíc prospěšnou vlákninu. 
Tak dobrou chuť ;-)


JARNÍ BĚHOUNEK  
na stůl nebo komodu je ihned k prodeji. Pokud by někdo z Vás měl zájem nebo jakýkoliv dotaz, pište na email: lenkavcelka@centrum.cz


 

20 komentářů:

  1. Moc hezký jarní běhounek a děkuji za recept na novou bábovku. Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Bábovka mne zaujala i když mám receptů na ni mnoho a mnoho, tento určitě vyzkouším... díky za recept. A běhounek je moc krásný. Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Ta babovka vypada moc dobre, asi to take zkusim .
    Behounek je moc hezky :-)
    xx

    OdpovědětVymazat
  4. Bábovka vypadá krásně a ten ubrus je Leni nádherný! hezký večer! Radka

    OdpovědětVymazat
  5. Jůů, mňam, u nás bábovky také jedou..recept si ukládám .. a ubrus je luxusní! pa. K.

    OdpovědětVymazat
  6. Všem moc děkuji za milou návštěvu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Leni tu musím vyzkoušet...jablka mám ještě ve sklepě:) Měj se pěkně a ahojka, Eva

    OdpovědětVymazat
  8. LENIČKO, ZDRAVÍM TĚ.
    U NÁS BÁBOVKA DNES.
    MĚJ SE HEZKY.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  9. Bábovka super, včera jsem zkoušela mrkvový koláč a taky výborný..Ubrus je překrásný, nádherná ruční práce...Pa ILA

    OdpovědětVymazat
  10. Nejdřív chválím krásný běhoun.
    Bábovka vypadá vlemi dobře, vyzkouším. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Výborný recept - už jsem pekla dvakrát, jednou jako klasickou bábovku, podruhé ve formě chlebíčkové. Oboje dopadlo úžasně. Děkuju za recept a přeju krásné jaro.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  12. Bábovka je z tohoto těsta báječná a včera jsem z něj zkusila udělat muffiny a taky paráda. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Bábovku som práve nakrájala...a mám nebíčko v papuľke :) ... ďakujem za výborný recept a prajem kopec energie do tvorenia aj do varenia :), pekné leto

    OdpovědětVymazat
  14. dneska jsem ji dělala a je výborná!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Místo vody používámkefír.bábovka je ještě vláčnější.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milé komentáře a návštěvu blogu. ♥♥♥ Lenka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...