................................................. Pokud budete mít zájem o některý výrobek, můžete mi napsat na e- mail: lenkavcelka@centrum.cz ...............................................

čtvrtek 24. března 2016

VESELÉ VELIKONOCE


Velikonoční svátky mám ráda. Čas pletení pomlázek a barvení vajec je neoficiálním začátkem jara a jeho oslavou. Stejně tak se jedná o jeden z nejvýznamnějších křesťanských svátků. 
O to více mě každý rok mrzí, že stejně jako další tradice, které se udržely po celá desetiletí, právě v této době začínají upadat. Dnes již nepotkávám tolik koledníků jako dříve a ani dívky dnes jednoduše na jeden den nesvolí a radši budou emancipovaně tvrdit, že tento svátek neslaví. 
Zamysleme se nad tím, ač je rychlá a zcela jiná doba, jsou zvyky a obyčeje, které stojí za to si je neustále připomínat a zachovávat. Proč zrovna my bychom měli být těmi, kdo tento zvyk navždy pohřbí a pro naše děti tak zbudou pouze vyprávění a staré fotografie.

Návrat ke všemu starému je dnes aktuální. Nosíme retro brýle, retro účesy, začali jsme se oblékat jako ve třicátých letech a vše staré je najednou dobré. Proč tomu však není u našich obyčejů nebo zvyků, to nevím. 


tato souprava byla na přání a již je u své majitelky

 Přeji Vám krásné Velikonoce. 




Využijte volných chvil k odpočinku, setkání s rodinou nebo k prostému zastavení se, vždyť rychlost doby Vám v žádném případě neuteče.





10 komentářů:

  1. Lenko nádherná souprava.
    Máš moc pěkné, něžné kraslice.
    Přeji ti pohodové prožití svátků jara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, děkuju za návštěvu a také Ti přeji hezké prožití Velikonoc.

      Vymazat
  2. Leničko, opět nádherné fotky a krásné přání, posílám takové i tobě, užijte si s rodinkou velikonoční pohodu a dobroty!
    Zdraví
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, jsi hodná :-) Děkuju za přání. I Tobě přeji radostné Velikonoční dny. Ahojky :-)

      Vymazat
  3. Leni,mas naprostou pravdu!A proto krasne a klidne Velikonoční svatky i Vám na jih:-)P.s.Ta modrá sada je úžasná.Připomnělo mi to,že mám v krabici džbán a modrými tresnemi a nevím jestli k němu nebudu nutné potřebovat podobnou sadu;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Leničko, krásná slova , také to říkám často - zastav se okamžiku, jsi nádherný - u tebe je to pro mne jako pohlazení nejen duše, ale i srdce, protože to "staré" mám velmi blízko srdci a u tebe je k němu ještě blíž .... škoda že ty mi nejsi blíž, ráda bych tě poznala. Přeji krásné svátky a radost v každém (ne)uspěchaném dni :-)
    Truhlice

    OdpovědětVymazat
  5. Absolutní souhlas...cítím to stejně. A stejně to i světu říkám...Přeji krásné požehnané a poklidné Velikonoce. Věrka

    OdpovědětVymazat
  6. Leničko, u tebe je vždy sváteční pohoda, ať jde o Velikonoce nebo obyčejné dny.
    Přeji krásné Velikonoce, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná soupravička Leni. Přeji krásné svátky jara:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milé komentáře a návštěvu blogu. ♥♥♥ Lenka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...